Alle Laver Gode Handler i Dag – Ingen Grund til Blær!

Kender du typen, der har så lav selvtillid, at de forsøger at kompensere for det ved at blære sig med alt imellem himmel og jord? Det er nogle af de mest belastende mennesker man kan bruge sin tid sammen med. Jeg forsøger altid at være så åben og kærlig som mulig, for jeg forstår jo godt at de kommer fra et sted hvor de føler sig pressede, men det er altså svært at have tålmodighed for evigt.

Den seneste bølge af blærerøve jeg har mødt er indenfor bil miljøet. Jeg har længe haft en lille hobby med at købe og sælge brugte biler, men det er først for nyligt jeg virkelig er begyndt at stå ved det, og søge ligesindede. Det har resulteret i, at jeg i dag er medlem af et dusin forskellige grupper for bil entusiaster inde på Facebook, og også er til et ugentligt arrangement for folk i min by, der har samme eller relaterede interesser. Jeg kan også rigtigt godt lide at tage til møder og arrangementer i de omkringliggende områder, og er da heller ikke bleg for at køre en tur til København hvis der sker noget virkeligt spændende der ovre.

Men noget der virkelig er begyndt at genere mig, er alle de folk der konstant skal blære sig med hvor meget de ved om biler. Det er som om de glemmer, at de taler med andre folk der typisk ved ligeså meget om biler som de selv gør. Når folk så en gang imellem tager fejl, jamen så kan du virkelig tro de finder på kreative måder at beskytte deres fejlagtige overbevisning på. Det er noget så trættende, og jeg ville ønske at alle bare ville ignorere dem.

Men jeg er heller ikke selv god til at ignorere dem, hvilket du nok har regnet ud, siden du læser denne artikel. De mennesker der virkelig går mig på i grupperne er ikke engang dem der forsøger at ”konkurrere” på viden elle ekspertise med de andre entusiaster. Nej, det er de folk der godt kan lide at pleje deres ego ved at fortælle hvor meget klogere de er end Hr. og Fru Jensen – specielt når det overhovedet ikke er tilfældet!

Jeg ved ikke hvor mange beskeder jeg har set, hvor folk blærer sig med hvor gode de er til at handle brugte biler. At de er så geniale, at de aldrig betaler overpris, og altid finder en god handel. Men helt ærligt, alle laver gode handler i dag! Selv min far ved hvordan man hopper på nettet for at sammenlign Mitsubishi priser. Det er ikke raketvidenskab, og når du går og taler om det som om det kræver en PhD i Googling, så får du udelukkende dig selv til at se ud som en digital landsbytosse. Så jeg håber virkelig det stopper: ingen vinder noget som helst på det.