De vigtigste overvejelser når man skal have hus

At købe hus er en stor beslutning, og der er mange overvejelser i spil under et huskøb. Dette indlæg vil kigge på de vigtigste overvejelser når man skal have hus.

 

Er huset stort nok

Når du kigger på ny bolig er størrelsen på huset altid en vigtig faktor. Allerførst skal du kigge på dig selv og din familie og vurdere hvad minimumsstørrelsen på huset må være. Er der fx planner om familieforøgelse, skal dette være med i overvejelserne under et huskøb.

Det er vigtigt at huset indeholder rum nok til alle familiemedlemmer. Et værelse til hvert barn, forældresoveværelse, køkken/stue og badeværelse. Hellere et lidt for stort hus end for lille et hus. Ekstra plads kan man altid fylde ud.

 

Beliggenhed

Du ved det med garanti allerede. Men Beliggenheden er bare en vigtig faktor når du skal have nyt hus.

Tit og ofte er beliggenheden vigtigere end selve huset og dets stand, og kan også medvirke til en højere pris i mange tilfælde.

Hvis du har hjemmeboende børn skal der helst ligge skole/daginstutioner i nærheden, samtidig med at kvarteret er et sikkert og trygt sted at vokse op. Infrastrukturen spiller også en rolle. Er der gode trafikale muligheder i nærheden? Ligger der evt. togstation eller busstoppested i kvarteret?

Hvis du er glad for naturen og grønne områder, er dette også en faktor som skal med i overvejelserne. Kort sagt er beliggenheden noget som skal drøftes, og være med i de endelige overvejelser under et huskøb.

 

Husets stand

Det siger sig selv at dit kommende hus ikke skal være en gammel og faldefærdig bolig. Dog findes der ting som ikke lige er til at se med første øjekast.

Undersøg om husets generelle stand er i orden. Gennemgå grundigt husets tilstandsrapport, og få evt. en tilsynsmand til at gå huset igennem.

Undersøg de økonomiske tunge poster ved huset, som f.eks. tagets stand, grundens stand og hus-konstruktionens stand.

Vær også opmærksom omkring husets byggematerialer. Er det lavet i langtidsholdbare materialer, eller i billige materialer som ikke er holdbare på længere sigt.

 

Indretningsmuligheder

Er du typen som elsker at indrette din bolig? Så skal dette være med i overvejelserne. Er boligen indretningsvenlig? Er der gode muligheder til at udleve dine indretningsdrømme?

Er det et ældre hus med charme kan du fx mixe med en morderne indretning. Brug fx en Aj gulvlampe i indretningen eller en klassisk Louis Poulsen lampe.

Er det i stedet en moderne bolig kan du fx indrette med klassiske og gamle møbler som skaber en anderledes og mixet indretning.

 

Udenfor huset

Ligeså vigtig huset er indvendigt, er det udvendige areal også en faktor som spiller ind.

Der skal være et godt og roligt udendørsklima, som kan skabe hyggelige stunder om sommeren. Er der græsarealer hvor børnene kan lege? Er der en terrasse hvor sommeraftnerne kan nydes med den transportable Follow me lampe, og et godt glas rødvin med venner samt familie?

Hvis du er privat anlagt skal der samtidig være skærmet af i forhold til naboer.