Hvordan du vælger fliser til badeværelset?

Hvordan du vælger fliser til badeværelset?

Hvis du skal renovere badeværelset eller måske bygge nyt, skal du have fundet de rigtige klinker og fliser. Her finder du mange forskellige typer, farver og størrelser, hvor de små fliser og klinker giver bedre harmoni på det mindre badeværelset, og store fliser til de større badeværelser.

Hvilke typer findes der?

Klinker er normalt lidt tykkere og bruges til gulv, hvor fliser ofte bruges til væggen.

Du skal først og fremme finde den rigtige type. Her finder du mange forskellige materialer, hvor de ofte brugte fliser er keramiske fliser, mosaiksten, natursten og fliser af beton, stål og glas.

Keramiske fliser?

Keramiske fliser er den mest almindelige flise til badeværelset. Typen er fremstillet af ler, og har en let glaseret overflade. Du finder også mere ru fliser, der nok er bedst velegnet til badeværelset. Typen er slidstærk, nem at gøre rent og svær at ridse.

Der findes mange forskellige designs, farver og kan også købes med beton eller trælook, så du kan få trægulv look på badeværelset.

Mosaiksten

Populær type i Danmark, som har været udbredt i Sydeuropa i generationer, hvor de er kendt fra Italien og Spanien. Små sten der findes i mange materialer og stort set alle farver.

Natursten

Natursten af granit, marmor, skifer eller kalksten er fra naturens side porøse. Og skal derfor behandles med vandfast forsegling, hvis typen skal bruges i de våde zoner på badeværelset. En mindre brugt type, da den kræver vedligeholdelse for at bevare sit udseende.

Overflade på fliserne?

Når vi snakker badeværelset, så bliver det fugtig. Og hvis gulvet er for glat, bliver det hurtigt alt for glat. Derfor skal du vælge fliser, som ikke bare ser godt ud, men også gode at gå på uden at glide.

Mindre fliser med mange fuger er mere skridsikre end de store fliser. Men overfladen er dog nemmere at ændre ved, at du vælger fliser med en mere ru overflade end de typiske glaseret overflader.

 Størrelse?

Design og det praktiske skal gå hånd i hånd. Og størrelse på fliser afgør også, hvordan det kommer til at se ud. Her bør du huske på, at store fliser på store badeværelser og små fliser på små badeværelser, giver et mere harmonisk udtryk.