Nyt køkken – Sådan gør du det billigst

Er du lige flyttet? Det kan være du er flyttet i en ny lejlighed, har købt et hus eller bare er ved at lave køkken i dit sommerhus. Til alle tingene er det vigtigt at få gjort det billigst muligt. Ingen er glade for at betale mere, og derfor kan man lige så godt se sig om, før man vælger at smide sine penge afsted til et nyt køkken.

Spar mest muligt

Først og fremmest er måden man spare mest på, at kunne gøre alting selv.

Det er ikke alle der er lige fikse på fingrene og derfor kan det være en nødvendighed at få hjælp udefra. Få gerne hjælp af en du kender, hvis du har en i din vennekreds der kan lave lidt, det kan du tit spare en del på. Og det var ikke en opfordring til sort arbejde, men at man kan hjælpe hinanden med sådanne ting, hvis du så kan klare nogle ting for ham.

Derudover er det en god ide at kigge sig om efter de billigste hvidvarer. Når man laver nyt køkken skal der ofte bruges en del hvidevarer, der skal handles møbler som spisemøbler, køkkenborde, skabe og meget andet.
Dertil er der vvs udfordringen med vask, vandhane og andre ting der skal installeres i et køkken som dette.

VVS ting i et køkken

Når man skal have et nyt køkken er der en del vvs arbejde. Først og fremmest som nævnt før skal man have en vandhane op. Derfor skal du have fundet vandhane, armatur og alle de andre typer af slanger og vvs dele der skal til før du har fået sat en vandhane op der duer.

I dag findes der mange forskellige typer af vandhaner og du skal også overveje hvilken du skal vælge. Der er nogle der kan alt muligt fancy, nogle af dem kan lave kogende vand med det samme og andre er helt normale vandhaner. Du finder helt klart det billigste vvs udstyr på nogle af de gode internetshops der sælger vvs, og ved selv at kunne sætte dette op.

Hvidevarer

Hvidevarer skal der til i et køkken.

Først og fremmest skal du finde ud af hvad du skal bruge til indretning af køkkenet, men de fleste skal bruge køleskab, komfur og ovn som minimum. Nogle har også fryser i køkkenet, og også ting som mikroovn, foodprocessor, kaffemaskine, blender mm. Selvom det måske ikke går under betegnelsen hårde hvidevarer.

Når du skal ud at haven nye hvidevarer som de ovenstående, er det vigtigt at få købt noget der er af den gode miljømærkning. Den gode miljømærkning bruger nemlig mindre strøm og derved mindre penge. Det er en af de vigtige ting når du skal have nyt køkken i dag. Hvidevarerne er måske en smule dyrere når du skal ligge penge i shoppen, men de er hurtigt tjent ind igen på det du sparer på din elregning, hvor mange kunne skære en hel masse af ved at gå over til energivenlige produkter. Du skal gerne gå efter AAA eller højere, nogle typer af hvidevarer kan få højere end andre.

En anden måde at spare på sit nye køkken er at købe brugt. Nogle er måske blevet trætte af deres hvidevare, de skal flytte, eller af den ene eller den grund skal de af med deres hvidevarer, der virker fint. Her skal du også være opmærksom på miljø mærkningen, da du naturligvis skal være opmærksom på hvor gamle de hvidevarer er du køber. Jo ældre de er, jo større er chancen for at de har en dårlig miljømærkning og derved bruger mere strøm og så er det ikke meget du har sparet.

Spar på køkkenet

Grundlæggende er det en god ide at holde øje med tilbud på hårde hvidevarer. De store fysiske kæder og de store webshops har engang imellem nogle rigtig gode tilbud på hårde hvidevarer.

Følger du lidt med og tager nogle af disse tilbud, kan du få rigtig gode tilbud på hårde hvidevarer.

Derudover kan du holde øje med sider som DBA og Gul og Gratis, som er private der sælger deres ting. Her kan du eventuelt kigge efter meget lidt brugte hårde hvidevarer, eller hvis du er fix på fingrene finde nogle der fejler lidt og købe reservedele ind til denne.