Sådan bliver du millionær

En af de ting man kan gøre for at sikre sig et velstående liv med gode lønmuligheder i fremtiden, er ved at tage en lang og god uddannelse. Gode uddannelser sikrer ikke altid job, men giver mulighed for at få et godt betalt job der på sigt kan gøre dig til millionær – eller mere eller mindre godt sikret økonomisk.

En af de måder hvorpå man kan højne muligheden for at påbegynde en videregående uddannelse, er ved at tage et år på efterskole. Det har vist sig ved undersøgelser af bla. Epinion undersøgelser, at unge med baggrund på en efterskole gennemfører oftere en ungdomsuddannelse og videregående uddannelse. Hvis du derfor er meget interesseret i at gennemføre en videregående uddannelse, kan du med fordel tage et år på efterskole for at højne chancen.

De bedst betalte gennemførte uddannelser, når man kommer i job er økonomiuddannelser. Økonomer ligger godt til på lister over hvor meget færdig uddannede får i løn, og tager 7 af de 12 øverst placeret uddannelse målt på gns. lønnen for de færdiguddannede.

Den bedst betalte uddannelse ifølge business top liste over uddannelser er cand.lact – som også er kendt som Mejeribrugsvidenskab. Det kan godt komme som en overraskelse for mange, da det ikke er en så kendt uddannelse og det er heller ikke en af dem med flest afgangselever om året. Beskæftigelsen som mejeriingeniør, som uddannelsen også kaldes, går med produktion, kvalitet og udvikling af produkter og controllerings opgaver indenfor mejeri branchen. Man deltager i forskning og udvikling af mejeriprodukter, som er en af de ting der gør jobbet ganske spændende, da man kan være med til at udvikle nye mejeriprodukter, som man kan se frugten af når det kommer på hylderne.

En af de andre godt betalte uddannelser er revisor uddannelsen, som både vores som cand. merc. aud eller som en HD uddannelse. Som revisor laver du regnskaber eller godkender regnskaber, der allerede er lavet af dine kunder – store selskaber skal nemlig have en uvildig revisors godkendelse for at sikre sig at det går mest rigtigt til. Man kan også som revisor bliver sat til at tjekke hvorvidt en virksomheds regnskab er i overensstemmelse med loven. Der skal laves revisionspåtegning af en revisor i selskaber, med en revidering af deres årsregnskab så det passer bedste muligt. Det er også muligt at arbejde med intern revision, hvor man er en såkaldt controller.

Statsvidenskab er en af de uddannelser der også bonger ud som en af de mest velbetalte uddannelser du kan tage herhjemme. Den meget gamle uddannelse, der blev oprettet i 1848 på Københavns universitet. Cand. Polit som uddannelsen er kendt som i dag på KU – på alle andre universiteter hedder uddannelsen Cand. Oecon. – da det er en kandidat i Økonomi. KU har fået lov at beholde polit navnet af historiske årsager. Uddannelsen er også godt brugt af politikere – hvor mange af dem har været på universitet og læse cand. polit.

En af de godt betalte uddannelser, som med god grund ligger så højt er lægeuddannelsen cand. med. Det er forståeligt for mange mennesker at læger er godt betalte, da de gerne har et stort ansvar for at holde os sunde og raske. Medicin studiet er også en meget lang uddannelse, da der er meget der skal læres for at man kan kalde sig læge. Udover at skulle have bestået sin kandidat som læge, skal man aflægge lægeløfte for at få lov til at praktisere lægevirksomhed. De fleste arbejder som praktiserende læger eller hospitalslæger i en eller anden form. Når man er igennem som læge kan man tage specialer i mange forskellige punkter – hvor man bliver læge med speciale i en af de ting man kan blive, eksempelvis kirurgi.

Den sidste uddannelse vi vil berøre i denne artikel er Jura uddannelsen, nærmere betegnet som Cand. Jur. Jura er uddannelse i vores retssystem, hvor man efter bestået studie kan kalde sig jurist. Som færdig jurist kan man få arbejde i flere forskellige brancher, det kan være som advokat i et advokatfirma, man kan blive ansat som jurist i eksempelvis politiet eller man kan arbejde indenfor domstolenes væsen.

Vi håber at med denne lynguide har givet dig nogle eksempler til gode uddannelser du kan tage – og er du en af dem der overvejer at tage et år på efterskole, inden du starter det helt store uddannelseræs, kan de vise sig at have en god fordel.

Tak for inspiration til:
vandelefterskole.dk
Bjergsnaes.dk