Tips til at finde det rigtige løbehjul

Udendørs leg er sjovt og sundt for børn. Her findes der mange muligheder for aktiv leg med cykler, skateboard, rulleskøjter og de populære løbehjul.

Løbehjul er sjovt legetøj for børn og en super gaveide til jul, fødselsdag m.m. Der er mange timers underholdning, hvor det dog gælder om at købe den rigtige type, kvalitet og selvfølgelig efter barnets alderstrin. Derfor får du her et par tips til at finde det rigtige løbehjul til børn.

Hvorfor give et løbehjul?

Løbehjul kan både bruges som transport og til leg med tricks og stunts. Mange børn elsker at køre på løbehjul til skolen frem for at tage cyklen. Og samtidig giver løbehjulet flere muligheder for sjov undervejs, hvor tillærte tricks kan vises frem eller øves.

Typer af løbehjul?

Et løbehjul er ikke bare et løbehjul. Du finder nemlig forskellige typer udover det almindelige løbehjul. Her er trick løbehjul nok favoritten til børn. Men du kan også købe 3 hjuls løbehjul til de helt små der skal lære det med balancen. Der findes også de super populære el løbehjul til unge og voksne. Du kan købe løbehjul med store hjul, der er velegnet til give højere fart eller der findes kraftige løbehjul til voksne.

Hvad er trick løbehjul?

Trick eller stunt løbehjul som de også kaldes, er et smalt løbehjul der er let at køre på. Typen er udstyret med et bræt/deck som snurrer rundt om styret, og derved giver mulighed for at lave tricks og stunts. Typen bygger på samme princip som et skateboard, dog med det klassiske styr på løbehjulet til forskel.

Sikkerheden?

Løbehjul skal selvfølgelig også have bedst mulig sikkerhed, så barnet ikke kommer unødvendig til skade. Her skal du altid efterse løbehjulet for eventuelle skarpe kanter, hvor man kan rive eller skære sig.

Husk altid at tvinge drengen eller pigen til at bruge cykelhjelm, for alle børn vil vælte fra tid til anden. Til de helt små der skal lære at løbe, kan sikkerhedsudstyr til albuer og knæ hjælpe på selvtilliden.

Hvis det er et foldbar løbehjul, tjek om mekanismen virker, så løbehjulet ikke vælger at klappe sammen under leg.

Som udgangspunkt lyder det smart at løbehjulet kan klappes sammen. Men det bruges stort set aldrig, og samtidig giver typen en mere ledeløs følelse.

Køb et kraftig løbehjul der kan klare brugervægten. Her vil billige løbehjul som regel have en maksimal vægtbelastning på 50 kg. hvor de kraftige modeller kan klare en maksimal brugervægt på 100 kg.

Hold dig fra de helt billige noname modeller der ofte sælges i udlandet.

Hvad siger loven om el løbehjul?

Du må køre på offentlig vej, hvis det elektriske løbehjul har en maksimal hastighed på 20 km/t. Børn under 15 år må kun køre på offentlig vej, hvis denne er ledsaget af en voksen over 18 år – Dette er en vedtaget forsøgsordning, der med tiden nok vil blive ændret ud fra erfaringerne.